De Domijnen Dichtbij

Maak thuis je eigen dosis cultuur!
Met deze tips, video's en inspiratie kom je lachend de lockdown door.


vergeten voorwerp

Dicht met een vergeten voorwerp

Dichter Simon van der Geest geeft tips hoe je met behulp van een vergeten voorwerp, een gedicht kunt schrijven. Laat het voorwerp tot je spreken, schrijf het op en creëer een uniek gedicht.

Lees meer
Maaskei kunst

Maaskei-kunst maken

Met deze opdracht combineren we binnen met buiten, natuur met kunst. Maak een wandeling langs de Maas, kies een maaskei uit en beschilder deze tot je eigen kunstcreatie!

Lees meer
Kleur onze ramen

Geef kleur aan onze ramen

Voorlezen is leuk en nuttig. En zeker nu je thuis veel tijd doorbrengt met je gezin. Lees één van de Prentenboeken Top10 boeken en haal een bijbehorende kleurplaat op. Lever je hem ook weer in? Want onze ramen kunnen wel wat kleur gebruiken dit voorjaar! En je maakt kans een prentenboek te winnen!

Lees meer

maak een stilleven

Creëer jouw stilleven
van jouw stille leven

We leven nu allemaal een stil leven, kunnen we dat door middel van een stilleven verbeelden? En is een stil leven wel zo stil? Wat zijn jouw gedachten daarbij? Genoeg om over na te denken en op een creatieve en vooral speelse wijze bezig te zijn.

Lees meer
tover een gedicht om

Tover een bestaand gedicht om tot jouw eigen gedicht!

Dichter Simon van der Geest daagt je uit een eigen gedicht te maken, met de opdracht ‘recycle gedicht’. Ga aan de slag met woorden en creëer jouw unieke gedicht.

Lees meer
maak een liefdesgedicht

Maak een liefdesgedicht

Breng een ode aan jouw (geheime) liefde. Laat de rijmende regels rollen. Of laat in alle vrijheid een woordenstroom uit je pen vloeien. De Domijnen inspireert je met raamgedichten en handige tips.

Lees meer

maak je eigen kunstwerk

Maak thuis je eigen kunstwerk

Kunstenares Theresie Tholen (van o.a. de expositie Rivivere) geeft je tips om je oude, kapotte en onbruikbare spulletjes om te toveren tot kunst. Ga aan de slag en geef ze een nieuw leven.

Lees meer
filmposter

Maak je eigen filmposter

Een meeslepend drama, een spannende thriller of een ontroerende romance: filmposters weten in één oogopslag duidelijk te maken wat je van een film mag verwachten. Met de tips van onze grafisch ontwerper maak je van jouw eigen foto een profi filmposter.

Lees meer